BELEVEN EN ERVAREN, HET KIND VANUIT EIGEN KRACHT LATEN ONTDEKKEN De meest flexibele opvang in Helmond en omgeving!

Babygroep

Kinderopvang het Boshuis heeft een babygroep waar de allerkleinsten worden opgevangen. We werken steeds met dezelfde gezichten en daardoor hangt er een rustige en vertrouwde sfeer op de groep.

De groepsruimte is zo ingericht, dat het uitdaging biedt tot ontwikkeling voor elke leeftijd. Naast de liefdevolle verzorging en individuele aandacht, besteden wij veel aandacht aan het stimuleren van de ontwikkeling. We begeleiden de kinderen in hun proces en proberen zo samen de grenzen te verleggen. Is het kind al toe aan meer uitdaging, dan is er de mogelijkheid om, in overleg met de ouders, te gaan onderzoeken bij de peutergroep. Voor ieder kind zien wij deze ontwikkeling op de eigen manier, met een eigen ritme en in een eigen tempo.

Peutergroep

De peutergroep heeft flink de ruimte in en rond Het Boshuis. Naast de vaste groepruimten is er een atelier, podium, timmerhoek en snoezelruimte. Daarnaast is er vooral veel 'buiten' waar in beginsel dagelijks wordt gespeeld. De vaste leidsters leren uw kinderen snel kennen en praten dagelijks bij met de ouders over de nieuw opgedane ervaringen.

De peuters van 3 jaar en ouder vormen enkele dagdelen een eigen 3+ groep en gaan andere activiteiten ondernemen dan de 'kleintjes'.

BSO

Kleinschalige buitenschoolse opvang is nergens zo groen. Volop activiteiten rond het Boshuis en natuurlijk in het bos. Het bos is leuk, uitdagend, spannend, leergierig, spelenderwijs ontdekken voor kinderen. Elke dag kan het bos anders zijn. 

 

De kinderen worden met het eigen vervoer van school opgehaald. Een vriendje/vriendinnetje meenemen om een middag te laten ervaren is geen enkel probleem.